سنکیو | بیا و یادبگیر

سنکیو

سنکیو ملقب به بال فرشته، گیاهی خاص و بی همتا با ظاهری یونیک و منحصر به فرد که می توان ساعت ها بدون ذره ای خستگی در مقابلش نشست، به آن خیره شد و از زیبایی برگ های مخملی و گل های زردش بی وقفه لذت برد.

سنکیو

جزو گیاهان ارزان قیمت بازار گل و گیاه است. نگهداری از آن ساده و به همین دلیل مناسب افراد کم تجربه و تازه کار است. هم می توان از آن در فضا های بازی چون باغ و باغچه و هم در محیط های بسته ای مثل آپارتمان نگهداری کرد.

ساکولنت نیست اما در دوران بلوغ مجموعه رفتار هایی را از خود به نمایش می گذارد که به واسطه ی آن ها می توان از این گیاه به عنوان عضو افتخاری خانواده ی ساکولنت ها یاد کرد.

به خاطر برگ های نقره ای رنگ و مخملی شکلی که دارد لقب بال فرشته را از آن خود کرده در صورتی که در شرایط مناسبی از آن نگهداری شود گل های زرد رنگش هم شروع به شکفتن می کنند و موجب زیبا تر شدن هر چه بیشتر این گیاه می شوند.

خلاصه که سنکیو از آن دسته گیاهانی است که همه جوره با شما راه می آید و برای جلب نظرتان هر سختی را به جان خود می خرد. البته اگر به معدود خواسته ها و نیاز هایش توجه و برای رفع آن اقدام کنید.

سنکیو | بیا و یادبگیر
سنکیو | بیا و یادبگیر

آیا سنکیو گیاهی سمی است؟

لازم به ذکر است که درون برگ های این گیاه مقدار کمی از ماده ی سمی لینالول وجود دارد که در صورت ورود آن به معده و روده امکان بروز مشکلات گوارشی محتمل است.

لذا به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر بهتر است تا محل نگهداری سنکیو را به گونه ای انتخاب کنید که از دسترس کودکان و حیوانات خانگی به ویژه سگ ها و گربه ها به دور باشد تا به واسطه ی جویدن یا خوردن برگ های آن دچار مشکلاتی گوارشی نشوند.

شرایط مراقبت و نگهداری از سنکیو

  • آب

میزان نیاز گیاه سنکیو به آب و آبیاری بسته به سن آن متفاوت است. بدین صورت که هر چه سن این گیاه بالا تر می رود و به بلوغ می رسد میزان نیاز آن به آب کمتر و کمتر می شود.

بنابراین اگر گیاه شما نوپا است بهتر است هر زمان که بخش رویی خاکش خشک شد اقدام به آبیاری آن کنید. اما اگر صاحب سنکیویی هستید که به بلوغ رسیده باید هر زمان که بیش از نیمی از خاک آن خشک شد برای آبیاری آن اقدام کنید.

برای سنجش میزان خشکی خاک هم می توانید با انگشتانتان بخش رویی خاک را لمس کنید و اگر نم یا رطوبتی حس نکردید پروسه ی آبیاری را در دستور کار گیاه خود قرار دهید.

  • نور

سنکیو عاشق نور است. پس باید محل نگهداری آن را به گونه ای انتخاب کنید که بتواند در تمام طول روز از نور خورشید بهره ببرد. البته نوری که در این جا از آن صحبت می شود نور غیر مستقیم یا فیلتر شده ی خورشید است.

لذا به هیچ عنوان این گیاه را در مکانی قرار ندهید که نور به صورت مستقیم به آن بتابد. چرا که نور مستقیم برگ های آن را می سوزاند و زمینه ساز نابودی و از بین رفتن کامل سنکیو شما می شود.

  • دما

دمای اتاق یا دمای تعادل دمای مناسبی برای نگهداری سنکیو است و این گیاه می تواند در آن به خوبی رشد داشته باشد. بنابراین اگر از این گیاه در محیط های بسته ای مثل منزل یا محل کار نگهداری می کنید نیازی به تغییر دما ندارید. چرا که دمای مناسب برای شما همان دمای مناسب برای سنکیو است.

اما اگر از سنکیو خود در بیرون از منزل نگهداری می کنید بهتر است تا در شبهنگام که هوا کمی رو به سردی می رود و باد های خنکی می وزد این گیاه را به داخل منزل انتقال دهید تا خللی در روند رشد آن ایجاد نشود.

شرایط مراقبت و نگهداری از سنکیو | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از سنکیو | بیا و یادبگیر
  • خاک

برای بستر سنکیو می توان از خاک های سبکی که زهکشی بالایی دارند استفاده کرد. خاک هایی مثل خاک کاکتوس یا خاک های مناسب گیاهان آپارتمانی که می توانید آن ها را به راحتی از فروشگاه های معتبر گل و گیاه و یا گلخانه های اطراف شهر تهیه کنید.

همچنین اگر تجربه ی ترکیب خاک به صورت دستی را دارید و می خواهید که خاک گیاهتان را خودتان شخصا درست کنید می توانید از ترکیب پیت ماس، پرلیت، کوکوپیت، ماسه، و خاک باغچه به عنوان بستری مناسب برای نگهداری سنیکو استفاده کنید.

  • کود

برای تقویت سنکیو به توصیه تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر از کود های مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی که در فروشگاه های گل و گیاه به فروش می رسد استفاده کنید.

فرایند کود دهی را به صورت ماهیانه و تنها در فصول رشد این گیاه یعنی بهار و تابستان در دستور کار خود قرار دهید و با شروع نیمه ی دوم سال این پروسه را متوقف کنید تا مزاحم استراحت سنکیو خود نشوید.

  • تعویض گلدان

سرعت رشد سنکیو آنقدر ها زیاد نیست که نیازی به تعویض گلدان سالیانه داشته باشد. بنابراین لازم نیست که گلدان آن را در انتهای هر سال با گلدانی جدید عوض کنید.

توصیه می شود تا هر 2 الی 3 سال یک بار انتها گلدان این گیاه را بررسی و در صورت بیرون زدگی ریشه از سوراخ زهکش یا شکسته شدن انتها گلدان به واسطه ی حجیم تر شدن ریشه اقدام به تعویض گلدان آن بگیرید.

شرایط مراقبت و نگهداری از سنکیو | بیا و یادبگیر
شرایط مراقبت و نگهداری از سنکیو | بیا و یادبگیر

روش های تکثیر گیاه سنکیو

تقریبا با استفاده از تمامی روش های معمول تکثیر می توان برای ازدیاد سنکیو هم اقدام کرد. از تکثیر به روش تقسیم بوته و تکثیر به کمک کاشت بذر گرفته تا استفاده از روش هایی مثل قلمه از برگ و ساقه، از تمامی این راهکار ها می توان به شکلی برای افزایش نسل این گیاه بهره برد.

  • تکثیر سنکیو به روش تقسیم بوته

اگر تصمیم به تکثیر به روش تقسیم بوته را در ذهن دارید لازم است تا در فصل بهار گیاه خود را به طور کامل از گلدان خارج و توپ ریشه ی آن را به کمک انگشت های خود به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و سپس هر کدام را در گلدانی مجزا قرار دهید.

البته پیش از تقسیم کردن بوته ی سنکیو لازم است تا 2 نکته را در ذهن داشته باشید. نکته ی اول که گیاه شما باید بالغ باشد. نکته ی دوم این که عمل تقسیم باید به گونه ای انجام شود که هر بخش پیاز و ریشه کافی را برای رشد داشته باشد.

تکثیر سنکیو به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر
تکثیر سنکیو به روش تقسیم بوته | بیا و یادبگیر
  • تکثیر سنکیو به روش قلمه از ساقه

برای قلمه زدن لازم است تا یک ساقه ی مناسب و سالم را انتخاب و با کمک یک قیچی یاغبانی آن را از گیاه مادر جدا کنید. سپس ساقه را در یک لیوان آب قرار دهید تا عمل ریشه دهی را آغاز کند.

بعد از ریشه دادن می توانید آن را در خاکی سبک که با ترکیب کوکوپیت و پرلیت همراه است بکارید و در محلی که نور به صورت غیر مستقیم به آن می تابد مستقر کنید.

تکثیر سنکیو به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر سنکیو به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر

آفات و بیماری های سنکیو

سنکیو از جمله گیاهان مقاومی است که کمتر مورد حمله ی آفات قرار می گیرد و اکثر مشکلاتی که برای آن به وجود می آید ناشی از نگهداری ناردست و عدم رسیدگی صحیح به آن است. از جمله شایع ترین این مشکلات عبارتند از:

  • علت ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ های سنکیو چیست؟

دلیل ایجاد لکه های قهوه ای رنگ روی برگ های این گیاه تابش نور مستقیم خورشید است. برای جلوگیری و همچنین برطرف شدن این مشکل می توانید موقعیت مکانی گیاه خود را تغییر و آن را در محلی قرار دهید که بتواند از نور غیر مستقیم یا فیلتر شده ی خورشید بهرهمند شود.

  • دلیل شل شدن و افتادگی برگ های سنکیو چیست؟

اصلی ترین دلیل بروز چنین مشکلی آبیاری بیش از اندازه ی این گیاه است. سعی کنید میزان و زمان آبیاری را مطابق با آموزشی که در بخش آب ارائه داده شد در پیش بگیرید تا گیاه شما دچار بی حالی و شل شدگی برگ نشود.

بدین ترتیب که پیش از هر مرتبه آبیاری وضعیت خاک این گیاه را ارزیابی و در صورتی که خاک آن کاملا خشک بود فرایند آبیاری را انجام دهید. همچنین میزان آبیاری به اندازه ای باشد که بتوانید ورود آب به زیر گلدانی را مشاهده کنید. در انتها نیز لازم است تا آب موجود در زیر گلدانی را هم تخلیه کنید.

  • چرا برگ های سنکیو چروک می شود؟

اگر برگ های گیاه شما چروک یا جمع شده یعنی میزان آبی که به آن می دهید کمتر از مقداری است که نیاز دارد. سنکیو برای حفظ طراوت و شادابی خود نیاز به آب و آبیاری دارد و در صورت کمبود آب با چنین نشانه هایی شما را از ناخوشی خود خبردار می کند.

پس سعی کنید تا همواره با آبیاری صحیح و اصولی (دقیقا مطابق با آموزشی که در بخش آب مطرح شد) از خشکی خاک و همچنین شل شدگی و جمع شدن برگ های سنکیو خود جلوگیری کنید.

آفات و بیماری های سنکیو | بیا و یادبگیر
آفات و بیماری های سنکیو | بیا و یادبگیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پتوس
بنفشه آفریقایی