آگلونما | بیا و یادبگیر

آگلونما

گیاهانی که برگ های خاص و طرح دار دارند در میان علاقه مندان به گل و گیاه همواره محبوب تر از دسته ای هستند که برگ های ساده و یک دستی دارند. دلیل این امر شاید علاقه ما انسان ها به پیچیدگی ها و طرح های جذاب باشد اما در این میان نمی توان از فاکتور سلیقه غافل شد.

آگلونما یکی از همین گیاهان زیبا است که برگ های طرح دار آن نگاه هر بیننده ای را محو خود می کند و چشم برداشتن از آن را سخت می کند. پس اگر شما هم این گیاه جذاب را در منزل یا محل کار خود دارید یا دوست دارید در خصوص آن اطلاعات کسب کنید از شما دعوت می کنیم تا این مقاله را تا انتها با ما همراه باشید.

آگلونما

آگلونما یکی از جذاب ترین گیاهان آپارتمانی که به واسطه ی برگ های خاص و طرح داری که دارد طرفداران زیادی را برای خود دست و پا کرده است. این گیاه بومی مناطق گرمسیری از شرق آسیا است و رابطه ی خوبی با آب و هوای سرد ندارد.

آگلونما گیاهی فوق العاده مقاوم است و می تواند در شرایط سخت، وقار و زیبایی خود را حفظ کند. به همین دلیل این گیاه زینتی به یکی از انتخاب های طراحان دکوراسیون برای زیباسازی محیط های مختلف مثل پاساژ ها و ادارات بدل شده است.

این گیاه تصفیه کننده ی هوا است و می تواند سموم مختلفی که در هوای محیط وجود دارد را از بین ببرد. به همین دلیل می تواند انتخابی عالی برای زیباسازی اتاق ها، به ویژه اتاق های خواب باشد.

توصیه می شود اگر به دنبال گیاهی با سرعت رشد بالا می گردید از خرید آگلونما خودداری کنید. چرا که این گیاه سرعت رشد کندی دارد و برای این که زیبایی آن را ببینید باید صبر داشته باشید. شک نکنید که ارزشش را دارد.

آگلونما | بیا و یادبگیر
آگلونما | بیا و یادبگیر

آگلونما سمی یا غیر سمی

به طور عادی این گیاه خطری برای انسان و حیوانات خانگی ندارد اما در صورتی که برگ ها یا ساقه های آن بریده یا شکسته شوند شیره ای از آن ها خارج می شود که می تواند باعث ایجاد مسمومیت به شکل های مختلف شود.

در همین راستا بیا و یادبگیر به شما همراهان عزیز توصیه می کند تا این گیاه را در محلی از منزل یا محل کار خود نگهداری کنید که دست کودکان یا حیوانات خانگی شما به آن نرسد.

گونه های مختلف آگلونما

گونه های مختلف آگلونما از نظر ظاهری بسیار به یکدیگر شبیه هستند و شاید تشخیص آن ها از هم کمی دشوار به نظر برسد. اما می توان به راحتی و با توجه به رنگ، نوع آن ها را تشخیص داد.

  • آگلونما صورتی

رنگ برگ های این گونه صورتی است و در برخی از مدل ها می توانید حاشیه هایی به رنگ سبز را نیز به دور برگ های آن مشاهده کنید. به دلیل همین رنگ خاص نیاز این گیاه به نور بیشتر از سایر اعضای این خانواده ی بزرگ است.

آگلونما صورتی | بیا و یادبگیر
آگلونما صورتی | بیا و یادبگیر
  • آگلونما قرمز

این گیاه مانند گونه ی صورتی است و تنها تفاوتی که با آن دارد قرمز بودن رنگ برگ های آن است. آگلونمای قرمز دارای برگ هایی قرمز رنگ است و در حاشیه های آن نواری به رنگ سبز پر رنگ مشاهده می شود.

  • آگلونما سفید (برفی)

یکی از محبوب ترین گونه های این خانواده است برگ های آن به رنگ سبز و سفید است. آگلونما برفی خود را باید ببیشتر طول روز در برابر نور خورشید قرار دهید تا طرح و رنگ روی برگ های آن حفظ شود. در غیر این صورت برگ های آن به رنگ سبز تغییر رنگ پیدا می کنند.

آگلونما سفید (برفی) | بیا و یادبگیر
آگلونما سفید (برفی) | بیا و یادبگیر
  • آگلونما بلک

بر خلاف سایر گونه ها آگلونمای بلک به نور کمتری نیاز دارد. دلیل آن هم رنگ خاص برگ های آن است. برگ های این گونه به رنگ سبز تیره است و می تواند تا حدودی نور کم را تحمل کند.

آگلونما بلک | بیا و یادبگیر
آگلونما بلک | بیا و یادبگیر
  • آگلونما نقره ای

اگر قصد خرید و نگهداری یکی از اعضای این خانواده را دارید، پیشنهاد تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر به شما تهیه آگلونمای نقره ای است. نگهداری از این گونه ساده تر از سایرین است و وقت زیادی را از شما نمی گیرد.

آگلونما نقره ای | بیا و یادبگیر
آگلونما نقره ای | بیا و یادبگیر
  • آگلونما پیکتوم

برگ های خاص این گونه باعث علاقه ی بسیاری از طرفداران گل و گیاه به آن شده است. به طور معمول برگ های آگلونمای پیکتوم سه رنگ است و مانند پوست یوزپلنگ خال خالی است. با این تفاوت که خال های روی برگ های پیکتوم سبز رنگ است.

آگلونما پیکتوم | بیا و یادبگیر
آگلونما پیکتوم | بیا و یادبگیر

شرایط مراقبت و نگهداری از آگلونما

  • آب

نیاز به آب در تمامی گونه های این گیاه تقریبا یکسان است. به طور متوسط در تابستان آگلونما نیاز به آبیاری به صورت هفتگی دارد و با شروع شدن فصل سرما این نیاز به ماهی 2 الی 3 مرتبه کاهش پیدا می کند.

توصیه بیا و یادبگیر به شما کاربران گرامی این است که پیش از هر بار آبیاری با لمس خاک این گیاه از خشک بودن خاک اطمینان حاصل نمایید. چون در صورتی که خاک نم داشته باشد آبیاری می تواند باعث آسیب رسیدن به ریشه ی آن شود.

  • نور

بسته به نوع و رنگ روی برگ ها، اعضای مختلف این خانواده میزان نور متفاوتی را نیاز دارند. هر چه رنگ های روی برگ ها بیشتر باشد نیاز به قرار گیری در برابر نور در آن ها بیشتر می شود.

البته لازم است بدانید نوری که در پاراگراف قبل راجع به آن صحبت کردیم نور مایل یا غیر مستقییم است که از سوختن برگ ها و از بین رفتن گیاه جلوگیری می کند.

در انتهای این بخش بد نیست یک نکته ی کنکوری هم به شما عزیزان و همراهان بیا و یادبگیر آموزش دهیم. لازم است تا گلدان آگلونما را هر چند مدت یک بار بچرخانید تا تمامی بخش های این گیاه بتواند از نور کافی بهرهمند شود.

  • دما

مناسب ترین دما برای نگهداری آگلونما بازه ی دمایی 15 تا 25 درجه ی سانتی گراد است. لذا می توانید با خیال راحت آن را داخل منزل یا محل کار خود نگهداری کنید. البته باید آن را در محلی قرار دهید که نزدیک به وسایل سرمایشی و گرمایشی نباشد، چون تغییرات ناگهانی دما به آن آسیب می زند.

  • خاک

از خاک های سبکی که زهکشی مناسبی دارند برای آگلونمای خود استفاده کنید. چون این نوع از خاک ها آب را در خود ذخیره نمی کنند و اجازه فاسد شدن ریشه ی گیاه را نمی دهند.

  • کود

هر گیاهی برای رشد و ادامه ی حیات به کود دهی و تغذیه نیاز دارد و آگلونما هم از این قاعده مستثنی نیست. به منظور تغذیه گیاه خود می توانید از کود های مخصوص که برای گیاهان آپارتمانی تولید می شوند استفاده کنید. لازم است در نیم سال ابتدایی هر دو هفته یک بار گیاه خود را کود دهی کنید.

  • تعویض گلدان

آگلونما رشد چندان سریعی ندارد و نیازی به تعویض گلدان سالیانه ی آن نیست. توصیه می شود در انتهای هر سال با توجه به وضعیت گیاه و میزان بیرون زدگی ریشه از انتهای گلدان تصمیم به تعویض یا عدم تعویض گلدان آن بگیرید.

روش های تکثیر گیاه آگلونما

اگر شما هم یک آگلونمای جذاب در منزل یا محل کار خود دارید و می خواهید آن را تکثیر کنید این بخش را با دقت مطالعه کنید. در این بخش تیم نگهداری گیاهان آپارتمانی بیا و یادبگیر 2 روش ساده برای تکثیر گیاه آگلونما به شما معرفی می کند.

  • تکثیر آگلونما به روش قلمه از ساقه

اگر قصد تکثیر به روش قلمه از ساقه را دارید روشی مشابه با تکثیر دیفن باخیا پیش روی شما است. برای این منظور ابتدا باید یک ساقه قوی را انتخاب و با استفاده از یک قیچی باغبانی آن را از گیاه مادر جدا کنید.

حال می توانید قلمه را به اندازه ی 5 سانتی متر در خاک مناسب این گیاه فرو کنید. سعی کنید سطح خاک را مرطوب و گیاه را در دمای اتاق نگهداری کنید. همچنین می توانید با استفاده از یک کیسه ی پلاستیکی فضایی گلخانه ای برای گیاه خود ایجاد کنید و رطوبت مورد نیاز آن را تامین کنید.

هر زمان که قلمه شروع به برگ دهی کرد می توانید آن را به گلدانی جدید انتقال و در محلی که دوست دارید قرار دهید تا از زیبایی آن نهایت لذت ببرید.

تکثیر آگلونما به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
تکثیر آگلونما به روش قلمه از ساقه | بیا و یادبگیر
  • تکثیر آگلونما به روش کاشت بذر

برای تکثیر با استفاده از این روش باید تا اواخر فصل بهار صبر کنید. در این زمان می توانید بذر این گیاه را از گلخانه ها خریداری کنید و در خاک مناسب بکارید. مدتی بعد از کاشت بذر های این گیاه، می توانید شاهد گلدهی آن باشید. حال می تواند گل را ببرید و گیاه خود را در محلی که دوست دارید قرار دهید.

آفات و بیماری های آگلونما

در این بخش تصمیم داریم تا چند مورد از آفات و بیماری های معمول گیاه آگلونما را به شما معرفی و راه های مقابله با آن ها را به شما آموزش دهیم.

  • کنه عنکبوتی

توصیه می شود تا حد امکان این گیاه را در داخل منزل خود نگهداری کنید تا با این آفت سر شاخ نشوید. اما در صورتی که آن را بیرون از منزل نگهداری می کنید و روی آن تار عنکبوت مشاهده کردید بدانید که کنه عنکبوتی به گیاه شما حمله کرده است.

برای مقابله با این آفت باید ابتدا گیاه آسیب دیده را از سایر گیاهان خود جدا کنید و در ادامه با استفاده از آفت کش ها آن را به خوبی پاکسازی کنید.

  • دلیل زرد شدن برگ های آگلونما

اگر شاهد زرد شدن برگ های پایینی گیاه خود هستید مشکل از میزان آبیاری است. آبیاری بیش از اندازه می تواند سبب زرد شدن برگ های آگلونما شود. توصیه می شود آبیاری این گیاه را طبق دستورالعملی که پیش تر و در بخش آب به شما آموزش دادیم انجام دهید تا گیاه آسیب نبیند.

  • علت پژمرده شدن برگ های آگلونما

سردی هوا، کمبود آب و آسیب دیدگی ریشه سه دلیلی است که به واسطه ی آن ها گیاه پژمرده می شود. توصیه می شود گیاه را در دمای اتاق نگهداری کنید و میزان آبیاری آن را کنترل کنید تا دوباره آن را سر حال و شاداب مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ساکولنت
دیفن باخیا