صدای مجهول | بیا و یادبگیر

صدای مجهول

اواسط سال 2020 بود که گوگل برای اولین بار از مفهومی با نام صدای مجهول (Passive Voice) به طور رسمی رونمایی کرد. مفهومی که سر و کارش با ساختار جملات و نحوه ی نگارش آن ها است و تاکید بسیاری بر زمان نوشته ها دارد.

مفهومی جدید که اگر چه این روز ها چندان مورد توجه سئوکاران و سازندگان افزونه های سئو نیست و تاثیر زیادی در بهینه سازی سایت ها برای موتور های جستجو ندارد اما در آینده ای نزدیک و با به روز رسانی های قوانین گوگل می تواند نقش تعیین کننده ای در نمایش وبسایت ها در صفحات ابتدایی نتایج جستجو داشته باشد.

صدای مجهول چیست؟

صدای مجهول را می توان نوعی ساختار گرامری معرفی کرد. ساختاری مخالف با صدای فعال که باید میزان استفاده از آن در متن را تا حد امکان کاهش داد تا بتوان یک محتوای استاندارد و متناسب با قوانین گوگل نوشت.

چون استفاده از جنین ساختاری در نوشتار علاوه بر این که مورد تایید گوگل و دیگر موتور های جستجو نیست، باعث گنگ شدن جملات و عدم فهم درست آن ها توسط مخاطب نیز می شود و احتمال خروج کاربر از سایت را بیشتر و بیشتر می کند.

صدای مجهول چیست؟ | بیا و یادبگیر
صدای مجهول چیست؟ | بیا و یادبگیر

تفاوت صدای مجهول با صدای فعال

صدای مجهول و صدای فعال دقیقا نقطه ی مقابل هم هستند. یکی بیانگر ساختار استاندارد جملات و دیگری نمایانگر ساختار غیر استاندارد این صف طولانی کلمات است.

  • صدای فعال

صدای فعال به معنای ساختار استاندارد یک جمله است. ساختاری که در آن هر المان در جای درست خود قرار گرفته باشد. یعنی جمله با یک فاعل آغاز، با مفعول ادامه و با فعل پایان یابد. به جمله ی پیش رو نگاه کنید. “بابا آب داد”

به ساختار آن که بنگرید می توانید گرامر درست یک جمله را به وضوح در آن ببینید. چرا که با یک فاعل شروع “بابا”، با مفعول ادامه “آب” و با فعل “داد” پایان یافته است.

  • صدای مجهول

برخلاف صدا فعال اما صدای مجهول به معنای ساختار نامتعارف یک جمله است. ساختاری که برای نوشتار استفاده نمی شود و بیشتر مناسب گفتار خودمانی است. در این نوع جملات معمولا جای المان ها عوض می شود ولی جمله همان معنایی را می دهد که ساختار استاندارد به آن اشاره دارد.

به طور مثال اگر به جای جمله ی “من یک توپ دارم” که یک ساختار استاندارد دارد، بنویسیم “من دارم یک توپ”، ساختار جمله را از حالت استاندارد خارج کرده ایم اما جمله همان معنایی را می دهد که انتظارش را داریم.

تفاوت صدای مجهول با صدای فعال | بیا و یادبگیر
تفاوت صدای مجهول با صدای فعال | بیا و یادبگیر

چرا باید استفاده از صدای مجهول در جملات را به حداقل برسانیم؟

اگر بخواهیم یک راست به اصل مطلب بپردازیم باید گفت که استفاده از جملات با ساختار صدای مجهول باعث دور شدن کاربر از مفهومی که قصد بیان آن را دارید می شود. چون در این ساختار جملات مانند صدای فعال چندان واضح نیستند و سبب سردرگمی و مخاطب می شوند

اما اگر بخواهیم ریز تر و دقیق تر به آن بپردازیم می توانیم دلایل متعددی را برای عدم به کارگیری از صدا مجهول برای شما همراهان بیا و یادبگیر بازگو کنیم که از جمله مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • باید بیشتر بنویسید

وقتی از جملات با ساختار صدای مجهول استفاده می کنید باید بیشتر هم بنویسید. چون به دلیل واضح نبودن مفهوم جملات باید با توضیح بیشتر به شکلی منظور خود را به کاربر تفهیم کنید.

در نتیجه به جای آن که با یک جمله کاربر را متوجه منظور محتوای خود کنید باید چندین جمله بنویسید که همین کار باعث طولانی تر شدن متن و خسته شدن کاربر از مطالعه ی آن می شود.

  • جملات شکل گفتاری پیدا می کنند

استفاده از صدای مجهول باعث می شود تا جمله ها شکل گفتاری پیدا کنند. چرا که برای نوشتن جملات با این نوع ساختار نیاز به استفاده از کلمات ربطی بسیاری دارید که هم باعث طولانی تر شدن جمله ها می شوند و هم آن ها را از شکل نوشتاری خود خارج می کنند.

  • پیچیده تر شدن ساختار جملات

از طرف دیگر استفاده از جملات با صدای مجهول باعث می شود تا مغز تلاش بیشتری برای فهمیدن مطلبی که فرد در حال مطالعه ی آن است بکند که همین امر می تواند باعث کاهش علاقه ی مخاطب نسبت به نوشته ی شما و خروج سریع او از سایت شود که این اصلا برای سئو مناسب نیست.

چرا باید استفاده از صدای مجهول در جملات را به حداقل برسانیم؟ | بیا و یادبگیر
چرا باید استفاده از صدای مجهول در جملات را به حداقل برسانیم؟ | بیا و یادبگیر

چطور متوجه میزان استفاده از صدای مجهول در متن خود شویم؟

افزونه یوست سئو تنها افزونه ی سئویی است که در حال حاضر امکان اندازه گیری میزان استفاده از صدای مجهول در نوشته ها را دارد. این افزونه با تجزیه و تحلیل متون و ارزیابی میزان خوانایی یک متن مشخص می کند که آیا تعداد جملاتی که در آن ها از ساختار صدای مجهول استفاده شده از حداکثر مقدار توصیه شده بیشتر است یا نه.

منظور از مقدار توصیه شده یعنی به اندازه ای از صدای مجهول در متن استفاده شده باشد که خواننده هنگام مطالعه ی آن سردرگم نشود و این حس به او دست ندهد که هیچ چیزی از نوشته شما دستگیرش نشده است.

با این تفاصیر اگر میزان استفاده از جملات با ساختار صدای مجهول در متن شما کمتر از 10 درصد باشد از نظر افزونه یوست قابل قبول است و چراغ سبز در کنار فاکتور Passive Voice برای شما روشن خواهد شد.

اما در صورتی که میزان استفاده از جملات با ساختار صدای مجهول 15 درصد یا بیش از این مقدار باشد از نظر افزونه یوست قابل قبول نیست و این افزونه با قرار دادن چراغ نارنجی یا قرمز در کنار فاکتور Passive Voice شما را از این مسئله آگاه می سازد.

چگونه میزان استفاده از صدای مجهول را به حداقل برسانیم؟

برای این که میزان استفاده از جملات با ساختار صدای مجهول را در متن خود به حداقل برسانید بهترین پیشنهادی که تیم آموزش سئو بیا و یادبگیر می تواند به شما همراهان عزیز و همیشگی بدهد بازنویسی جمله ها است.

برای بازنویسی باید درک کاملی از آن چه که می خواهید به مخاطب انتقال دهید داشته باشید و با استفاده از یک ساختار استاندارد، صدای مجهول خود را به یک صدای فعال تبدیل کنید.

زمانی که در حال بازنویسی یک جمله با ساختار صدای مجهول هستید و می خواهید آن را به یک جمله ی فعال (جمله ای با ساختار صدای فعال) تبدیل کنید دو تغییر رخ می دهد. اول فعل جمله تغییر می کند و دوم جای فاعل و مفعول عوض می شود.

سخت ترین قسمت این تغییرات، تغییر فعل است. به همین دلیل باید دقت بیشتری برای انتخاب یک فعل مناسب به خرج دهید. چرا که یک فعل درست می تواند از استفاده ی کلمات اضافی و طولانی تر شدن جمله جلوگیری کند. وقتی که فعل درستی برای جمله ی خود انتخاب کنید به صورت اتوماتیک کلمات اضافی حذف و جمله کوتاه تر و پر مغز تر می شود.

چگونه میزان استفاده از صدای مجهول را به حداقل برسانیم؟ | بیا و یادبگیر
چگونه میزان استفاده از صدای مجهول را به حداقل برسانیم؟ | بیا و یادبگیر

چه زمان می توان از صدای مجهول استفاده کرد؟

هر جمله ای که به صورت یک صدای مجهول نوشته می شود را می توان به صورت صدای فعال هم نوشت. بهتر است همواره از جمله های فعال در متون خود استفاده کنید. اما گاهی اوقات استفاده از صدای مجهول تنها راه انتقال مفهوم یک جمله است.

معمولا زمانی استفاده از این جمله ها کاربرد دارد که فاعل مشخص نیست. همچنین ممکن است زمانی به صلاح دید نویسنده برای درگیر کردن خواننده و جذب وی از جملاتی استفاده شود که مفهوم را به طور کامل انتقال نمی دهند. در این شرایط به ناچار باید از جملات با ساختار صدای مجهول استفاده کنید.

چه زمان می توان از صدای مجهول استفاده کرد؟ | بیا و یادبگیر
چه زمان می توان از صدای مجهول استفاده کرد؟ | بیا و یادبگیر

کاهش صدای مجهول در زبان فارسی

تا به این جای کار هر آن چه که گفته شد مربوط به دستور زبان انگلیسی و دیگر زبان هایی بود که گوگل توانایی درک و تجزیه و تحلیل آن ها را دارد. اما در این بخش قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم که چطور در زبان فارسی از افزایش جملات با ساختار صدای مجهول جلوگیری کنیم.

در زبان فارسی برخی کلمه ها هستند که به محض استفاده از آن ها در متن میزان درصد فاکتور Passive Voice در افزونه یوست افزایش پیدا می کند. این کلمات فعل هایی هستند که زمان جمله را به گذشته تغییر می دهند و استفاده ی بیش از اندازه ی آن ها باعث می شود تا محتوا از زمان حال به گذشته تغییر زمان بدهد.

از جمله ی این فعل ها می توان به (شده، آمده، داده، دادن، رفته، ساخته، گرفته، آمدن، گفته، برده، زده و …) اشاره کرد که محض استفاده از آن ها در یک متن افزونه ی یوست شروع به اخطار دادن می کند.

برای کاهش جملات با ساختار صدای مجهول در متن های فارسی بهترین راه بازنویسی جمله ها به طوری است که آن ها به نکاتی در زمان حال اشاره کنند. سعی کنید تا حد امکان از افعالی استفاده کنید که بیانگر انجام فعالیتی در زمان حال هستند نه فعل هایی که انجام برخی امور در گذشته را به کاربر اعلام می کنند.

کلام آخر

در اکثر موارد فهم جمله هایی که با استفاده از ساختار صدای فعال نوشته شده اند برای کاربران ساده تر از آن هایی هستند که با کمک ساختار صدای مجهول نوشته شده اند. پس هر زمان که متن خود را نوشتید، جملات مجهول خود را دوباره مورد ارزیابی قرار دهید و از خود بپرسید آیا برای کاربر قابل فهم هستند یا نیاز به ویرایش یا بازنویسی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اسلاگ
هولیستیک سئو